Josefin Ogarp

Skänkt bort mina skinnyjeans.

N y  v e c k a   m e d   n y a   m ö j l i g h e t e r  !
Jag har haft en fullspäckad helg med massor av arbete, men idag är jag ledig och hemma med mini. 
Vi har precis kommit hem från en kall men skön promenad och mini somnade som en stock en liten bit in på promenaden, så jag passade på att lyssna på ett avsnitt podd från Styrkebyrån. Vardagslyx för mig att kunna lyssna på en podd och gå en skön promenad med den mest viktiga personen i mitt liv.

När vi ändå skulle gå ut så passade jag ävenpå  att gå bort till en sådan där container där man kan skänka bort kläder.
Jag vet inte hur ni funkar, men jag behåller gärna plagg för sentimental-relaterade känslor trots att jag inte ens kan ha plagget längre.
Men, när jag insåg att mina träningskläder inte längre får plats, så tog jag tag i saken och jag samlade ihop tre knökfulla påsar med mina gamla baggyjeans, hoodies, snygga t-shirts och säkert tio(!) bhar som jag knappt använt.
Även mina "skinnyjeans" fick lämna garderoben. Jag tänker inte titta på dom en endaste gång till och känna att min kropp inte duger för det gör den banne mig visst. Punkt slut. 
Det var en enorm lättnad att få ut dom ur min garderob så att dom inte ligger där ständigt och påminner mig om att jag fått bredare höfter och säkert har tio kilo kvar från mina graviditetskilon. Jag tänker inte undermedvetet trycka ner min självkänsla så fort jag tittar i min garderob. 
Jag accepterar att en graviditet har format om min kropp, men jag lär mig att älska min kropp varje dag och nu när jag bygger om den med muskler så gillar jag den!
Att vara stark och ha ork över att leka med min son väger upp över mina gamla ätstörningar och kaloriräknande.
Min kropp är min och det är jag tacksam över.
Den där osäkerheten finns liksom inte på samma sätt och jag går inte runt och oroar mig för mina lår eller min mage. 
Att det skulle ta tjugosex år att acceptera min kropp är skrämmande, men jag är så stolt över mig själv att jag har lagt det bakom mig.
GI-mat och  lördagsgodis är så mycket bättre än kroppsångest, panikattacker och tårar.
Vi är alla fina precis som vi är!

Nej, nu ska jag dricka en proteindrink från Fitnmessguru och sen ska jag plocka ihop här hemma innan mini vaknar.
Kramar på er!!


Kommentarer

Laddar kommentarer...
Visa alla kommentarer
Formuläret laddas