Josefin Ogarp

GI-metoden.

Vi har diskuterat lite fram och tillbaka här hemma och insett att vi lägger för mycket pengar på dålig mat.
Jag vill äta mer fullkorn och mer grönsaker framför allt, så vi kom fram till att vi ska satsa helhjärtat på GI-metoden här hemma, vilket känns riktigt bra!
Vi äter grönsaker till alla måltider och har bytt ut allt vitt bröd och pasta till egenbakade scones (recept kommer!) GI-bröd och fullkorns - bönpasta.
Till och med M som aldrig riktigt behövt bry sig om kosten (hög förbränning) är engagerad och äter bra och näringsrik mat.
Vi ska ju trots allt finnas för våran son i många år till och vi vill vara bra förebilder som ger honom en sund syn på mat och hälsa.

Tanken är att jag ska köra fas 1 "rivstart" inom GI-metoden med start nästa vecka för att bli av med sockersuget.
Jag ser fram emot det enormt mycket och GI-metoden känns som det som passar mig perfekt, utan krusiduller och förbud.
Vi har infört lördagsgodis här hemma och väljer våra stunder när vi lyxar till det med kycklingsallad med sås och vitt bröd, så vi är ju inte superstrikta, för jag ser detta inte som någon quick-fix, utan som en livsstilsförändring för oss alla tre.
Jag har rätt mycket vätska i kroppen som jag dessutom hoppas på att bli av med, så mina träningsresultat kikar fram snart ;)

Sköter ni er kost?


Senaste handlingen med lite smått och gott. Har ni ätit något av detta? Och vad tyckte ni? 

Kommentarer

Laddar kommentarer...
Visa alla kommentarer
Formuläret laddas